Wie is
Helpende V Els?

Mijn naam is Els van Wijk (1955). Mijn kracht ligt in mijn humor, creativiteit, mijn niet-weten en geloof in de kracht van- en liefde voor mensen.
Opleiding: onder andere de SPSO te Utrecht, de opleiding individuele- en ouderbegeleiding aan de Interactie-Academie in Antwerpen, de opleiding tot systeemtherapeut bij Rick Pluut in Oegstgeest en de jaaropleiding bij Autisme Centraal in Gent.
In januari 2019 heb ik de cursus Action and Commitment Therapy afgerond. Dit gaf me weer veel nieuwe inspiratie.

In het verleden heb ik lesgegeven aan jongeren met psychiatrische problemen in het voortgezet speciaal onderwijs.  Ik werd geraakt door deze bijzondere jongvolwassenen en ben verschillende opleidingen gaan volgen om mij verder in hun leef- en denkwereld te verdiepen.
Daarnaast heb ik me intensief beziggehouden met ouders en kinderen met schoolangst en meegewerkt aan het opzetten en uitwerken van een behandelprogramma hiervoor.

Ook heb ik enkele jaren gewerkt als ambulant begeleider in het regulier voortgezet onderwijs om daarna de overstap te maken naar de jeugd-ggz als systeemtherapeut. Ik heb genoten van het werken met cliënten en collega’s aldaar, maar helaas belandde ik in een burn-out. Na mijn herstel heb ik ervoor gekozen om me full time op mijn eigen praktijk te richten.

De laatste jaren heb ik mij verder verdiept in de problematiek die samenhangt met autismespectrumstoornissen. Samen met mijn cliënten zoek ik naar- en werk ik aan manieren een zo gelukkig mogelijk leven te leiden. Ondanks bepaalde handicaps en dankzij bepaalde talenten lukt het steeds vaker een eigen manier te vinden om het leven betekenis en kleur te geven. Alleen en samen met belangrijke anderen. Bij alles wat ik doe voel ik mij toch vooral systeemtherapeut.

Mijn eigen gezinssituatie: ik ben getrouwd en vorm een nieuw samengesteld gezin. Samen hebben wij 8 volwassen kinderen en vijf kleinkinderen.

wie is helpende els wie is helpende els

Cliëntje: "Toen ik uw foto had gezien, leek u mij best wel eng, maar nu ik geweest ben, vind ik u toch heel aardig!"

V Els van Wijk

Praktijk voor Systeemtherapie
en Psychosociale begeleiding

mail: info@HelpendeEls.nl
tel: 06 1101 7005
kvk: 27337666

Algemene voorwaarden